AZ presenteert BUKO als nieuwe shirtsponsor

5 februari 2010, 14:26   Bijgewerkt: 5 februari 2010, 17:35

De naam van bouw-, transport- en verhuurbedrijf BUKO staat het komende half jaar op het shirt van AZ. Het Noord-Hollandse bedrijf werd vrijdag officieel gepresenteerd als de nieuwe shirtsponsor van de Alkmaarse club. "Er staan tot nu toe geen grote multinationals op om AZ de helpende hand toe te reiken. Daarom hebben wij als Noord-Hollands bedrijf het initiatief genomen", aldus BUKO-directeur Dick Burger.

AZ zat sinds het faillissement van de DSB Bank zonder shirtsponsor. De club verkeert financieel in zwaar weer, want voor BUKO aanleiding was om de helpende hand toe te steken. "De club maakt een moeilijke periode door, maar juist daarom willen wij nu opstaan. Het is een soort statement. Ik hou van de aanpakmentaliteit die bij de club heerst. De voetballerij staat ook dichtbij de bouwsector; een branche waar wij veel in opereren. Door deze sponsorovereenkomst hopen wij onze landelijke bekendheid te vergroten", zegt Burger op de website van de landskampioen.

"In eerste instantie zijn we shirtsponsor voor het resterende seizoen", vervolgt de directeur van het familiebedrijf, dat inmiddels zo'n 900 werknemers heeft. "We willen AZ helpen om deze periode te overbruggen. Men mag ons overigens niet zien als een multinational die AZ en het stadion in de komende jaren gaat redden. Zover kunnen we helaas niet gaan. We doen wat binnen onze mogelijkheden ligt."

Bij AZ is men dolblij met de hulp van BUKO. "We vinden het fantastisch dat BUKO ons wil helpen. "Hopelijk is dit de eerste stap naar een definitieve oplossing. Vanuit BUKO is het een goed statement om te laten zien dat AZ leeft onder het Noord-Hollandse bedrijfsleven. Voor AZ gaat het dubbelop: we hebben een naam op het shirt staan en het levert ons extra geld op. Doordat de sponsorbetaling van DSB Bank reeds was voldaan, hebben we met de curator een verdeling van het nieuwe sponsorgeld afgesproken. De helft gaat naar de club en de helft gaat naar de curatoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen