Jol: "Dembélé was lange tijd onze troef"

Koen Freriks
20 november 2010, 13:14   Bijgewerkt: 20 november 2010, 13:26

Ajax heeft er niet alles aan gedaan om Marko Pantelic te behouden. Dat stelt trainer Martin Jol, die de ervaren spits vorig seizoen transfervrij aantrok, maar een jaar later alweer zag vertrekken. De contracteisen waren de clubleiding te gortig. Jol komt er nu echter achter hoezeer zijn team de Serviër mist. Moussa Dembélé moest zijn ideale vervanger worden, maar bleek onhaalbaar.

"We missen diepte in ons spel. Er speelden toen heel veel dezelfde jongens als nu, maar wel om een spits heen aan wie het spel was opgehangen", aldus Jol in het Algemeen Dagblad. "Elke thuiswedstrijd was een feest. Terugkijkend hadden we Pantelic kunnen geven wat hij wilde hebben. Maar ja, hij is 31 en dan drie jaar lang een hoog salaris bij een club die moet bezuinigen, dat past niet in het beleid. En we zaten afgelopen zomer met meer afwegingen. Luis Suarez kon na zijn WK-prestaties in augustus nog weggekocht worden."

"Dembélé was lang onze troef, maar hij bleek onhaalbaar", vervolgt Jol. "Vennegoor of Hesselink als vervanger van Pantelic ook en op een gegeven moment heb ik gezegd: laten we in elk geval zorgen dat we niet overvallen worden door een last-minute transfer van Suárez. Dus zijn er vijf spelers verhuurd en verkocht en is er geld vrijgemaakt voor Mounir El Hamdaoui. Die Ajax in zijn eerste weken meteen de Champions League in schiet. Stel je voor dat we hem niet hadden gehad."

Volgens de Haagse coach is alle kritiek op de samenwerking Suarez en El Hamdaoui onterecht. "Er wordt nu geroepen dat Suarez en El Hamdaoui niet goed samen spelen, maar juist tussen die twee zie je combinaties. Het gaat erom dat hun samenwerking met de rest beter moet. Mounir zelf is keihard. Die zegt: 'als je een spits wil die heel veel kaatst, had je een ander type moeten halen'. Maar dat vind ik toch te gemakkelijk, want met Mounir moet het ook kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen