Heitinga wil binnen vijf jaar terug naar Ajax

Ger
21 december 2010, 13:43   Bijgewerkt: 21 december 2010, 14:04

Als het aan John Heitinga ligt, keert hij al binnen enkele seizoen terug bij zijn jeugdliefde Ajax. De 27-jarige verdediger, die momenteel uitkomt voor Everton, wil ruim voor 2016 het shirt van de Amsterdamse club opnieuw aantrekken.

"Het is mijn plan om zeker binnen vijf jaar terug te keren bij Ajax,” zegt Heitinga in het nieuwe magazine van NUsport. "Wellicht sneller. Ik wil nog van waarde zijn voor Ajax als ik terugkeer. Ik wil dat Ajax nog iets aan mij heeft, dus wil ik ruim voor mijn 35e weer in de Arena spelen. De nieuwe koers die Ajax vaart, maakt me extra enthousiast."

"Met Frank de Boer aan het roer zie ik Ajax als de voornaamste titelkandidaat. Hij drukte als assistent-bondscoach duidelijk zijn stempel op Oranje de laatste 2,5 jaar. Hij is ontzettend gedreven en heeft veel vakkennis. Geen toeval dat Ajax meteen twee keer de nul hield. Frank weet precies hoe hij een verdediging kan organiseren en geeft de eigen jeugd alle kans."

De Oranje-international is momenteel tevreden bij everton, al hoopt hij op een kans centraal achterin bij The Toffees. "Als ik meedoe, speel ik controlerend op het middenveld. Dat is niet mijn sterkste positie, maar de manager had me op die plek nodig." "Ik hoop straks gewoon weer centraal achterin te spelen, want ik wil niet afgerekend worden op wat ik op het middenveld laat zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen