Groningen krijgt kleine vergoeding voor Suarez

29 januari 2011, 10:16

FC Groningen zal vrijdag met genoegen hebben kennisgenomen van de transfer van Luis Suarez naar Liverpool. De noorderlingen verkochten de aanvaller in de zomer van 2008 aan Ajax en bedongen bij die deal een percentage bij doorverkoop en daar hebben ze nu dus recht op. Een goudmijn is het overigens niet.

“Het is niet zo idioot veel, 0,5 procent van de transfersom, maar gevonden geld”, vertelt Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen, in Telesport. “Als Liverpool inderdaad 25 miljoen euro betaalt, praten we over 125.000 euro voor FC Groningen. Dat maakt mijn avond goed. Wij hebben Luis Suarez destijds voor 1,58 miljoen euro overgenomen van Nacional uit Uruguay en een jaar later voor acht miljoen euro aan Ajax verkocht. En nu heeft Ajax mooi van onze scouting geprofiteerd.”

Nijland is trots op de transfer van Suarez. “We hebben Luis als achttienjarig jochie toch maar mooi uit Uruguay opgepikt. En bij ons heeft hij fantastische dingen laten zien. Het is een van de spelers die zijn carrière hier is gestart en naar een Europese topclub is gegaan. Prachtig toch?”

Ondertussen heeft Groningen een nieuwe spits in het vizier, Alexander Gerndt (24) van Helsingborgs IF. “Dat is een heel goede spits”, aldus Nijland. “Maar in Zweden lopen op dit moment nog meer goede spitsen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen