Eerste bod Ajax op Mertens afgewezen

Koen Freriks
30 januari 2011, 10:55   Bijgewerkt: 30 januari 2011, 13:55

FC Utrecht heeft een bod van Ajax op Dries Mertens afgewezen. De Belgische smaakmaker staat nadrukkelijk in de belangstelling om de naar Liverpool vertrokken Luis Suarez op te volgen. Foeke Booy, technisch directeur van de Utrechters, verklapte tegenover Eredivisie Live dat het eerste bod uit Amsterdam echter niet hoog genoeg was.

"We staan niet te popelen om Dries te laten vertrekken'', legt Booy uit. ''De transfermarkt sluit maandag, maar we hebben Ajax een deadline gesteld. Mertens is een belangrijke speler voor ons. Die laten we dus niet zomaar vertrekken. Maar we hebben natuurlijk ook te maken met Dries zelf. Verder wil ik er nu niet al te veel over zeggen.''

Ajax houdt tussen de 22 en 26,5 miljoen euro over aan de verkoop van Suarez. De titelkandidaat wil de selectie graag snel aanvullen met één of twee aanvallers. Naast Mertens is ook de bij SC Heerenveen ontevreden spits Bas Dost. Ajax is ook met de Friese club in onderhandeling.

Dost moet de magere stootkracht van de Ajax-voorhoede vergroten, Mertens (24) wordt beschouwd als een goede kandidaat om Suarez op te volgen. De kleine dribbelaar is bij FC Utrecht wekelijks één van de uitblinkers.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen