Dost spant arbitragezaak aan tegen Heerenveen

Ger
30 januari 2011, 21:16   Bijgewerkt: 30 januari 2011, 22:04

Bas Dost heeft besloten een transfer naar Ajax te forceren. De aanvaller spant een spoedarbitragezaak aan tegen zijn huidige werkgever SC Heerenveen. Dat meldt de Friese club zondag op de website.

Dost (21) verhuisde afgelopen zomer voor bijna 3,5 miljoen euro van Heracles Almelo naar Heerenveen. De kopsterke aanvaller heeft in het Abe Lenstra Stadion echter een moeizame relatie met trainer Ron Jans en is geen basisspeler. Heerenveen vraagt naar verluidt toch een afkoopsom van 6 miljoen euro. Dost wil graag vertrekken naar Ajax, dat na het vertrek van Luis Suarez op zoek is naar versterking.

"We hebben Suarez voor 26,5 miljoen euro aan Liverpool verkocht, maar dat wil niet zeggen dat we nu meteen voor iedereen de hoofdprijs gaan betalen", stelde algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax. "We zijn niet wanhopig en hebben ook nog aanvallers als Mounir El Hamdaoui en Miralem Sulejmani."

Ajax schakelt over naar vleugelspeler Dries Mertens van FC Utrecht als de overgang van Dost te lang op zich laat wachten of niet doorgaat. Om de patstelling te doorbreken heeft de Deventenaar een spoedarbitragezaak tegen Heerenveen aangespannen. Maandagmiddag om 13.30 uur dient de zaak bij de KNVB in Zeist.

De advocaat van Dost heeft de Nederlandse voetbalbond in het verzoekschrift primair gevraagd om aanpassing van de arbeidsovereenkomst en secundair om ontbinding van de overeenkomst tussen speler en club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen