Heerenveen wil toch akkoord met Ajax over Dost

Ger
30 januari 2011, 21:35   Bijgewerkt: 30 januari 2011, 23:51

Voorzitter Robert Veenstra van SC Heerenveen is verrast door de stap van Bas Dost naar de arbitragecommissie. De Deventenaar kan bij de Friese club niet rekenen op een basisplaats en wil graag vertrekken naar Ajax, dat interesse heeft in de aanvaller.

"Wij hadden gehoopt er wel met Ajax uit te komen. Dit zet wel wat druk op de zaak", zegt de Friese voorzitter zondag tegenover Eredivisie Live. "Het is beter om er onderling uit te komen dan via arbitrage, want zo'n zaak kent alleen maar verliezers."

"Als wij er met Ajax uit kunnen komen, heeft dat onze grote voorkeur. Ik ken Bas als een redelijke jongen, die zal dit ook niet willen. Wij hebben onze grenzen bepaald. Als we daar uit kunnen komen, zijn we bereid te bewegen. Maar daar zijn drie partijen voor nodig."

Ajax wil de jeugdinternational aantrekken als vervanger van de naar Liverpool vertrokken Luis Suarez. Dost kwam afgelopen zomer voor bijna 3,5 miljoen euro van Heracles Almelo en ondertekende een contract voor vijf jaar bij Heerenveen.

De 21-jarige aanvaller heeft echter een moeizame relatie met trainer Ron Jans. Hoewel hij geen basisplaats meer heeft, maakte Dost al acht competitiedoelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen