Vertonghen ziet zichzelf terug in Boilesen

Koen Freriks
11 april 2011, 18:38

Ajax lijkt weer een groot verdedigend talent in de gelederen te ehbben. De jonge Deen Nicolai Boilesen maakt in zijn eerste twee wedstrijden in de hoofdmacht een uitstekende indruk. Jan Vertonghen snapt dat de vergelijking met zijn persoon al is gemaakt.

"Ik herken wel iets van mezelf in Nicolai, want ik begrijp dat hij ook centraal achterin en als back uit de voeten kan. Bovendien, ik was ook echt een jongetje toen ik debuteerde bij Ajax," aldus de 23-jarige Vertonghen tegenover Ajax Life.

De huidige aanvoerder van Ajax startte ook als linksback, maar belandde uiteindelijk in het centrum, waar hij het beste tot zijn recht komt. Misschien bewandelt Boilesen, die bij de beloften vaak in het hart speelde, dezelfde weg. "Dat moet blijken. Ik kan niet in de toekomst kijken en aangeven wat er over drie jaar gebeurt. Ik weet wel dat Nicolai veel kwaliteiten heeft."

Vertonghen heeft overigens nog altijd vertrouwen in de titel. "We moeten er altijd in blijven geloven. Als we dat al niet doen, is het seizoen voor ons klaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen