Anita: "Winnen en afwachten wat PSV gaat doen"

Ger
18 april 2011, 09:00   Bijgewerkt: 18 april 2011, 18:09

Ajax leek zondag de titelkansen te vergooien door dramatisch aan het uitduel met NEC te beginnen. Na de vroege openingstreffer van Lasse Schöne dreigde een pak slaag voor de Amsterdammers, maar de Nijmegenaren verzuimden de trekker over te halen. De nummer drie van de Eredivisie repareerde daarop de schade en heeft nu slechts een punt achterstand op concurrenten PSV en FC Twente.

"In de beginfase kreeg NEC vier goede kansen. We hebben geluk gehad dat het slechts 1-0 is gebleven. Kenneth Vermeer heeft ons met enkele uitstekende reddingen op de been gehouden. Daar zijn we hem zeer dankbaar voor", blikt Vurnon Anita in gesprek met FCUpdate.nl terug op het competitietreffen. De stand-in van de geblesseerde Maarten Stekelenburg tikte onder meer een uithaal van Leroy George tegen de paal en ranselde van dichtbij een inzet van Björn Vleminckx uit zijn doel.

Tijdens de rust liet trainer Frank de Boer een donderspeech achterwege. "We wisten zelf ook wel dat het niet goed was", zegt Anita. "In de tweede helft hebben we ons herpakt en speelden we een stuk beter. Het veld werd korter, omdat we overal goed tussen zaten. We hebben geknokt tot de laatste minuut en dat heeft ons alsnog de overinning gebracht." Toby Alderweireld bezorgde de nummer drie van de Eredivisie in de 66e minuut met een kopbal uiteindelijk de volle winst.

De op Curaçao geboren Ajacied heeft sinds enkele weken een basisplaats op het middenveld, waar hij de voorkeur krijgt boven Eyong Enoh. Op zijn oude linksbackpositie kiest De Boer voor de jonge Nicolai Boilesen. "Het bevalt me goed. Op het middenveld ben je natuurlijk meer betrokken bij het spel", aldus Anita. "De trainer ziet toch liever een linkspoot op mijn oude positie. Maar als ik daar weer moeten spelen, dan doe ik dat met heel veel plezier. Ik weet heel goed wat ik ook daar kan bijdragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen