Ajax loot Real Madrid, Lyon en Zagreb

Koen Freriks
25 augustus 2011, 18:31   Bijgewerkt: 25 augustus 2011, 19:29

Ajax komt dit seizoen opnieuw Real Madrid tegen in de Champions League. Bij de loting in het Grimaldi Forum in Monaco werd de ploeg van Frank de Boer verder ingedeeld poule D met Olympique Lyon en Dinamo Zagreb.

De grote blikvanger uit de groep is natuurlijk Real Madrid. Ajax was vorig jaar nog kansloos tegen Real Madrid, dat toen met 4-0 en 2-0 won. Afgelopen seizoen was AC Milan de andere loodzware tegenstander. Met Olympique Lyon treft het deze jaargang op papier een iets mindere ploeg, al is de recordkampioen uit Frankrijk wel jarenlang een vaste waarde op het hoogste niveau in Europa. De Fransen, die vorig jaar als derde eindigden in de Ligue 1, schakelden in de voorrondes Rubin Kazan uit.

Dinamo Zagreb is op voorhand de zwakste van de poule. De Kroaten, in eigen land al wel zes keer op rij landskampioen geworden, plaatsen zich net als Lyon via de voorrondes. Malmö FF werd daarin over twee wedstrijden verslagen. Ajax won in 2009 de laatste twee ontmoetingen van Dinamo Zagreb, toen was dat nog in de Europa League.

Voor de meest recente wedstrijden van Ajax tegen Olympique Lyon gaan we terug naar het seizoen 2002/03. De Fransen werden mede door twee verliespartijen tegen de Amsterdammers (2-1 en 2-0) uitgeschakeld in de groepsfase. Ajax ging destijds door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen