"Bod Valencia op Van der Wiel weinig respectvol"

13 december 2011, 15:22

Een transfer van Gregory van der Wiel naar Valencia is voorlopig ver weg. De Spaanse club heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor de rechtervleugelverdediger, maar het verschil tussen vraag en aanbod is nog groot. Dat laat interim-directeur Danny Blind weten op de officiële website van de Amsterdamse club.

"Het bod dat zij hebben gedaan was voor ons te laag en we vinden het ook weinig respectvol voor Gregory. Zeker gezien zijn staat van dienst en de enorme potentie die hij heeft. Ondank zijn 23 jaar is hij toch al sinds het seizoen dat Marco van Basten trainer was basisspeler van Ajax. Daarnaast is hij al jaren een vaste waarde bij Oranje, waarmee hij in de zomer van 2010 de WK-finale speelde", stelt Blind.

Mocht Van der Wiel toch vertrekken, dan gebeurt dat volgens Blind niet eerder dan na dit seizoen. Een transfer in de winterstop is volgens hem geen optie. "In het geval van Gregory is duidelijk dat we hem in elk geval niet in de winterstop willen laten gaan. Frank heeft hem afgelopen zondag niet voor niks met een gebroken hand laten spelen. Gregory is heel belangrijk voor deze ploeg. En als Valencia of een andere club hem in de zomer wil vastleggen, dan staat er natuurlijk een prijs tegenover."

Blind houdt Van der Wiel het liefst nog jaren in de ArenA. "Het liefst beleven wij nog langer plezier aan hem, zoals met elke speler uit de eigen opleiding die het goed doet bij het eerste elftal. Maar als een club waar hij graag naartoe wil betaalt wat wij voor hem willen hebben, dan leert de praktijk dat een speler dan vertrekt. Ik kan op dit moment niet zeggen of dat met Gregory gaat gebeuren. We hopen van niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen