Rvc-kwartet en nv Ajax in beroep tegen uitspraak

14 december 2011, 16:07   Bijgewerkt: 14 december 2011, 18:09

De Ajax-commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Edgar Davids en Paul Römer en de nv Ajax gaan in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank van Haarlem, die maandag bepaalde dat de aanstellingen van Louis van Gaal (algemeen directeur), Danny Blind (technisch directeur) en Martin Sturkenboom (interim-directeur) voor drie maanden moeten worden opgeschort. Dat liet de advocaat van het rvc-kwartet, Peter Wakkie, woensdag aan AT5 weten.

"Het beroep dient zo vroeg mogelijk", aldus Wakkie. "Dit omdat we graag een uitspraak willen voor de volgende aandeelhoudersvergadering (waarschijnlijk in januari, red.)." Cruijff spande onlangs samen met enkele jeugdtrainers van de Amsterdammers een kort geding aan tegen de nv Ajax en de vier overige leden van de raad van commissarissen, omdat hij het niet eens is met de aanstelling van Sturkenboom en Blind en de beoogde benoeming van Van Gaal.

De voormalig nummer veertien werd als commissaris buiten de onderhandelingen met dat drietal gehouden en is van mening dat de (beoogde) benoemingen van het trio ook in strijd is met het technisch beleid van Ajax. De rechtbank stelde 'Cruijff en co' in het gelijk, waarop de overige vier commissarissen nu hebben laten weten in beroep te zullen gaan.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen