De Jong hoopt op 'Twente-scenario' voor Ajax

19 januari 2012, 17:40

Ajax verkeert in de eerste weken van het voetbaljaar 2012 in eenzelfde situatie als eind vorig seizoen. Toen, in mei 2011, stond het in één week twee keer tegenover dezelfde tegenstander. Eén keer met als inzet de beter, de tweede keer met als inzet de titel. De Amsterdammers verloren het eerste duel, maar namen daarna revanche.

In mei 2011 was FC Twente de tegenstander in het tweeluik van Ajax, nu is dat AZ. Donderdag stonden Ajax en AZ in het bekertoernooi tegenover elkaar, zondag volgt het duel in competitieverband. De eerste slag was voor AZ, want de Alkmaarders wonnen het bekertreffen in de ArenA met 2-3. En dus mikt Ajax weer op revanche.

"Vorig seizoen, tegen FC Twente, hebben we laten zien dat we na zo'n eerste nederlaag goed terug kunnen komen", zegt Ajax-aanvaller Siem de Jong tegen FCUpdate.nl. "Nu is het voor ons opnieuw zaak om die tweede wedstrijd goed te spelen. Vandaag had AZ de overhand, dat mag zondag niet gebeuren. We mogen niet verder achterop raken in de race om de titelen willen het gaatje met AZ eigenlijk dichten. Zondag is een mooie gelegenheid om in te lopen, die moeten we pakken."

Teamgenoot Toby Alderweireld beseft dat dat niet gemakkelijk gaat worden. "We konden vandaag geen antwoord vinden op de tactiek van AZ, we lieten ze te veel voetballen. We moeten zorgen dat we dat antwoord zondag wel weten te vinden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen