Slop: "Ajax bood kamp-El Hamdaoui drie ton"

Koen Freriks
2 februari 2012, 00:35

Ajax en Mounir el Hamdaoui ruziën verder over de afgeketste transfer naar Fiorentina. De Marokkaanse aanvaller eiste een vertrekpremie van 600.000 euro, maar Ajax wilde niet verder gaan dan twee ton voor de spits en één ton voor zijn zaakwaarnemer. Dat zegt directeur Jeroen Slop.

De deal tussen Fiorentina en Ajax was rond, maar volgens Slop is de transfer afgeketst door de voorwaarden van het kamp-El Hamdaoui. ''Het liep wel degelijk stuk op de financiële eisen van El Hamdaoui en Lens aan ons. Voor Mounir werd aanvankelijk 900.000 euro gevraagd voor de ontbinding van zijn Ajax-contract, Sigi wilde zes ton van ons. Later brachten ze dat terug naar vijf ton voor Mounir en 250.000 euro voor Sigi. Wij hebben Mounir twee ton geboden en Sigi één ton. Daar gingen ze niet mee akkoord. En wat de bankgarantie betreft: op 9 januari hebben we al aangegeven dat we die wilden hebben", zegt Slop tegen Voetbal International.

Zaakwaarnemer Sigi Lens bestrijdt dat. "We zijn juist afgestapt van die vergoedingen omdat we de transfer rond wilden maken. Ajax heeft het ontbindingscontract maandagavond om 19.30 uur naar Fiorentina gestuurd. Daarmee gaven ze aan dat daar geen problemen meer over waren. Alleen: Ajax was te laat."

Slop zegt op zijn beurt dat Lens jokt. "Wij waren diezelfde dag bezig met de transfer van Ouasim Bouy naar Juventus, dus Lens moet niet doen alsof we de sluitingstijden van de Italiaanse transfermark niet kennen", countert hij.

Het achteraf bekvechten heeft echter weinig zin, omdat El Hamdaoui niet meer naar Fiorentina kan verkassen. De Marokkaan kan in de komende weken nog wel naar een Russische of Turkse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen