Van Rhijn hoopt op een 'mooi jaar' bij Ajax

7 juli 2012, 15:05

Ricardo van Rhijn kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. De 21-jarige verdediger maakte de afgelopen jaargang zijn debuut voor Ajax en zijn naam zong zelfs al rond bij Oranje, maar het talent toont zich realistisch. "Natuurlijk is dat hartstikke leuk voor jezelf, maar ik realiseer me ook wel dat het allemaal iets wat optimistisch was."

"Ik kom pas net kijken en heb nog niet eens twintig Eredivisieduels op mijn naam staan", gaat de mandekker verder op de officiële website van de Amsterdammers. "Dus wie kan me dan de garantie geven dat ik al klaar was geweest voor een EK? Zo’n toernooi brengt een heel andere druk en spanning met zich mee. Bovendien was het ook een zware groep. Kortom; het zijn mooie woorden, maar ik trek me er niet aan op. Ik moet op trainingen en tijdens oefenwedstrijden bewijzen dat ik in de basis hoor te staan."

Van Rhijn maakte afgelopen week tegen VV Oldenzaal (11-0) zijn eerste speelminuten in de oefencampagne. "Hopelijk is dit het begin van een heel mooi jaar voor mij. Ik heb er een fantastisch laatste halfjaar opzitten, dus ik moet nu proberen om die lijn door te trekken."

"Dat lukt het beste als ik zoveel mogelijk aan spelen toekom. Ik moet op trainingen en tijdens oefenwedstrijden bewijzen dat ik in de basis hoor te staan. Vervolgens is het uiteraard aan de trainer om een beslissing te maken", aldus de verdediger.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen