Siem de Jong: "Schuld bij onszelf zoeken"

Ger
3 september 2012, 08:00   Bijgewerkt: 3 september 2012, 10:46

Slordigheden in aanvallend én verdedigend opzicht bezorgden Ajax zondag het tweede puntenverlies van het seizoen. Met tien man sloot de landskampioen de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op 2-2 af. Aanvoerder Siem de Jong beseft dat zijn ploeg de winst uit handen heeft gegeven. 

De Friezen hadden in de eerste helft zelfs drie doelpunten kunnen maken. Filip Djuricic schoot de ten onrechte door scheidsrechter Pol van Boekel toegekende penalty echter naast. “Gelukkig maar, anders was de klus wel heel lastig geworden”, beseft De Jong. “Na rust hebben we het goed opgepakt en scoorden we snel de 2-2. We leken de controle toen weer terug te hebben. De rode kaart gooide helaas roet in het eten”, zegt de captain over de uitsluiting van Thulani Serero na een tackle van achteren op Filip Djuricic.

Hoewel Ajax in vier wedstrijden evenveel punten liet liggen, is De Jong niet ontevreden over de seizoensstart van de landskampioen. “We hebben telkens goed gespeeld, ook bij vlagen tegen Heerenveen. Jammer genoeg hebben we deze wedstrijd zelf uit handen gegeven.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen