Cruijff doet Ajax-Real af als 'momentopname'

8 oktober 2012, 08:12

Twee jaar geleden greep Johan Cruijff de kansloze nederlaag van Ajax tegen Real Madrid aan om zijn fluwelen revolutie op gang te trekken. Het verlies toonde aan hoe slecht de Amsterdamse club bezig was, stelde Cruijff destijds. Nu hij zelf de touwtjes min of meer in handen heeft, is de voormalig nummer veertien een stuk milder.

Ajax verloor deze week weer van Real (4-1) en was even kansloos als in 2010. Cruijff vindt dit keer echter niet dat Ajax zich zorgen hoeft te maken. "Inmiddels heeft Frank de Boer publiekelijk alles op een rij gezet. Aan zijn uitleg heb ik weinig toe te voegen. Ajax – Real is een momentopname, die de reorganisatie van de club niet in de weg mag staan. Bovendien zijn we maar net begonnen", zegt hij in zijn column in De Telegraaf.

Volgens Cruijff heeft hij simpelweg nog te weinig zijn stempel op de club kunnen drukken. "Door alle gedoe kon er pas in juni een nieuwe rvc worden benoemd en was met de aanstelling van Marc Overmars in juli eindelijk het technisch hart compleet. Daarna moest in een paar weken tijd de selectie niet alleen in financieel opzicht worden gesaneerd, maar ook de spelersgroep flink worden verjongd. Het is heel knap dat, ondanks de enorme tijdsdruk, dit toch is gelukt. Daardoor kon ik pas twee weken geleden voor het eerst alle geledingen binnen de club informeren over onze plannen."

Uiteraard benadrukt Cruijff ook nog even dat hij het verlies tegen Real Madrid al wel zag aankomen. "Ik gaf vorige week al aan, dat Real Madrid tegen Ajax niets cadeau zou geven. Door de slechte start in de Spaanse competitie was de ploeg gedwongen om alles aan te grijpen om de boel weer snel op de rails te krijgen. Daarom werd ik ook niet verrast door de manier waarop ze Ajax naar een 4-1 nederlaag zouden spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen