Arbiter Nijhuis blijft achter beslissingen staan

Ger
29 oktober 2012, 08:39

Scheidsrechter Bas Nijhuis blijft achter de beslissingen staan die hij zondag nam tijdens de Klassieker in De Kuip. Trainer Frank de Boer van Ajax uitte na afloop van het duel met Feyenoord (2-2) kritiek op de leidsman. De oud-international baalde vooral van de tweede gele kaart die Niklas Moisander na de pauze ontving.

De Finse verdediger moest het veld verlaten na een overtreding op Graziano Pellè. "Ik vond dat heel zwaar bestraft", zei De Boer over de beslissing van Nijhuis. "Ik snap dat dit overkomt als een heel lichte overtreding", reageert de arbiter in De Telegraaf. "Maar de tv-beelden bevestigen wat ik in de wedstrijd zag. Pellè draait weg. Moisander pakt hem vast. Ik dacht ook direct: hier geef ik geel voor. Dat had er niks mee te maken dat er direct veel Feyenoorders om me heen stonden en dat de fans tekeer gingen."

Na een kwartier gaf Nijhuis al geel aan Moisander, terwijl de Ajacied zelf vond dat hij de bal speelde. "Moisander raakt inderdaad de bal en van een gestrekt been is geen sprake, maar ik vind dat hij er veel te hard ingaat op Jordy Clasie. Daarbij loopt hij het risico hem te blesseren. Ik sta achter die gele kaart. Het is onzin dat ik die alleen maar gaf, omdat het publiek dat wilde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen