Schöne: "Was even heel stil in de kleedkamer"

4 november 2012, 00:15   Bijgewerkt: 3 november 2012, 22:11

Elf wedstrijden speelde Ajax tot dusver dit seizoen in de Eredivisie. Slechts vier daarvan wist de ploeg om te zetten in een overwinning. Na zes gelijke spelen volgde zaterdag tegen Vitesse de totale demasqué van de landskampioen. Thuis, in de eigen ArenA, werd met 0-2 verloren van de ambitieuze ploeg uit Arnhem. Dat doet pijn, zeker bij voormalig NEC'er Lasse Schöne. “Wij hebben een beter team dan Vitesse.”

Hoe langer Schöne bezig was met zijn analyse van de wedstrijd, hoe meer onbegrip bij de Deen naar boven kwam. “Als je de wedstrijd bekijkt, was er in grote fases weinig aan de hand voor ons. We hadden de bal, domineerden en zaten best goed in de wedstrijd. We kwamen alleen niet door de verdediging van Vitesse heen en bij hen leverde iedere kans een doelpunt op. Zij maken er twee, wij nul. Dat was het grote verschil vandaag.”

Na die goal bracht Ajax-trainer Frank de Boer wat aanvallende wissels in de ploeg in een poging een bres te slaan in de Vitesse-defensie, maar zonder succes. “Vitesse stond heel compact, daardoor konden we weinig gebruik maken van ruimte tussen de linies. We lieten de bal soms aardig rondgaan, maar inderdaad: zonder dat het een kans opleverde”, verzucht de Deen.

Het gevolg: het zevende puntverlies van deze competitie. Schöne kan die cijfers amper geloven. “We hebben veel te veel punten verloren. Thuis tegen Utrecht, uit bij Heracles en uit bij Feyenoord...die wedstrijden hadden we gewoon moeten winnen. En deze misschien ook, want zoals gezegd vond ik ons bij vlagen heel aardig voetballen. Maar een overwinning verdienen is één, ook daadwerkelijk winnen is een ander verhaal.”

Zelf had de Deen nog een extra reden om de ArenA met een beroerd gevoel te verlaten. Door zijn jarenlange dienstverband bij NEC, de aartsrivaal van Vitesse, heeft hij een extra motivatie om de ploeg uit Arnhem pootje te lichten. “Dit doet voor mij wel een beetje extra pijn, ja”, zegt hij. “Of het me verbaast dat Vitesse nu zo goed presteert? Ach. Vorig seizoen was het ook al best goed, hè. En als team vind ik ons nog steeds beter. Zij winnen deze wedstrijd op individuele klasse.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen