Van Schaik: "Ajax-fans welkom, schuld bij onszelf"

19 november 2012, 17:39

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik vindt het niet meer dan normaal dat supporters van Ajax eind december welkom zijn in de Galgenwaard voor de competitiewedstrijd tegen zijn club. De vorige ontmoeting tussen beide teams, dit seizoen in de KNVB Beker, liep uit de hand, maar volgens Van Schaik kwam dat niet door de Ajax-fans.

"Het had makkelijk geweest om Ajax-supporters te weren voor dit duel", zegt Van Schaik op de officiële website van de club uit de Domstad. "Maar, dan draaien we het om. Het is een klein deel van onze aanhang die ernstig over de schreef is gegaan bij de recente wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax in Stadion Galgenwaard. Zij hebben onze club in diskrediet gebracht. We moeten de schuldvraag bij onszelf leggen. Deze groep heeft ervoor gezorgd dat FC Utrecht een zware straf boven het hoofd hangt."

"Wij zijn, net als onze supporters, van mening dat voetbalwedstrijden met thuis- en uitpubliek gespeeld moeten worden. Emotie, strijd en actie op de tribunes hoort bij wedstrijden als deze. Het maakt de wedstrijden tussen FC Utrecht en Ajax tot unieke wedstrijden. Supporters van beide clubs kunnen een enorme meerwaarde zijn voor de sfeer en beleving van deze wedstrijden. Die kracht en die toegevoegde waarde moeten we met beide clubs laten zien op 23 december", aldus de beleidsmaker.

Voor de rellen rond de bekerwedstrijd met Ajax kreeg FC Utrecht een boete én een voorwaardelijke straf van het spelen van een thuisduel zonder publiek opgelegd.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen