Van Rhijn zelfkritisch: "Iets om aan te werken"

14 mei 2013, 12:23

Met Ajax werd hij opnieuw kampioen van Nederland, maar helemaal tevreden over zijn seizoen is Ricardo van Rhijn niet. Met name verdedigend heeft de rechtsback een aantal steken laten vallen, zegt hij in een interview op de website van zijn club.

"Terwijl het verdedigende aspect vorig seizoen nog een van mijn sterkste punten was. Je moet er gewoon elk duel weer naar streven om je directe tegenstander onschadelijk te maken. En dat heb ik dit seizoen een aantal keer verzuimd. Voor mij zijn dat heel harde leermomenten geweest die ook afgestraft werden. Dat is dus iets om aan te werken", toont de pas 21-jarige Oranje-international zich zelfkritisch.

Na het seizoen 2011/ 2012, waarin Van Rhijn een basisplek veroverde, kampioen werd met Ajax en bij zijn club verkozen werd tot Talent van het Jaar, waren de verwachtingen rond de jonge verdediger dit seizoen hooggespannen. "En dat pakte niet altijd goed uit. Het zijn in elk geval belangrijke leermomenten geweest in mijn eerste volledige seizoen. Die hoop ik nu mee te nemen naar volgende seizoenen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik volgend seizoen nog sterker zal zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen