De Jong: "WK niet bepalend voor mijn keuze"

13 juli 2013, 10:44

Siem de Jong staat nog tot de zomer van 2015 onder contract bij Ajax, desondanks houdt hij rekening met een vertrek uit de Amsterdam ArenA. De aanvallende middenvelder (24) zal daarbij niet direct denken aan zijn WK-kansen.

Bondscoach Louis van Gaal roept in principe alleen spelers op die aan spelen toe komen bij hun club. "De bondscoach vindt het beter dat ik bij Ajax blijf en misschien doe ik dat ook wel. Maar ik laat mijn beslissing niet afhangen van het WK", zegt De Jong tegen AD Sportwereld. "Mijn keuze zal altijd zijn om zoveel mogelijk te spelen. Natuurlijk heb je bij een transfer iets minder zekerheid. Maar ga je nee zeggen omdat je denkt dat je op de bank komt? Het WK is niet bepalend voor mijn keuze."

"Zo ver kijk ik ook niet vooruit. Ik kwam pas aan het einde van het seizoen bij Oranje. Ik zal eerst vaker bij het Nederlandse elftal moeten zitten. Dan kan ik pas naar het WK kijken. Neemt niet weg dat iedere voetballer daar van droomt, ook ik."

"Wat een mooie club is voor mij?", herhaalt De Jong de vraag. "Net onder de top in Duitsland of Engeland. Dat is waar ik me op wil richten. Grote clubs, die misschien net niet om de titel spelen, maar vaak wel meedoen aan de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen