Eriksen lacht: "Blijf maar lekker lezen"

14 juli 2013, 13:18   Bijgewerkt: 14 juli 2013, 13:26

Volgens The Daily Mirror hoopt Liverpool deze zomer inkopen te doen bij Ajax. De Engelse krant meldde zondag dat The Reds 25,5 miljoen euro over hebben voor Christian Eriksen en Toby Alderweireld. Eerstgenoemde weet van niets.

"Ik weet niet meer dan jullie. Dus blijf maar lekker lezen", zegt Eriksen met een knipoog tegen Eredivisie Live. De Deense spelmaker van Ajax benadrukt dat er van concretere interesse geen sprake is. "Er is wel wat belangstelling, maar nog niets concreets. Het is nog vroeg in de transferperiode, we zien wel wat er komt."

Waar Eriksen zelf aan denkt? "Beetje voetballen, voor de rest niets", lacht hij. "Nee, ik denk aan een club die een stap hoger is dan Ajax. En als er niets komt wat mij leuk lijkt, of als Ajax er niet uitkomt, dan is het geen probleem om hier te verlengen."

Het contract van Eriksen bij Ajax loopt in de zomer van 2014 af. Dat geldt ook voor Alderweireld, die dicht bij een overgang naar Norwich City was. De Belgische verdediger kwam er echter niet uit met de Engelse Premier League-club. "Norwich is niet direct een club waarvan ik zeg 'daar wil ik gelijk naartoe'", aldus  Alderweireld. "Norwich heeft veel ambities, maar ik wil Ajax niet zomaar verlaten. Dat doe ik alleen als ik volledig overtuigd ben en het een stap hogerop is. Ik heb naar het voorstel van Norwich geluisterd, maar het sprak me niet aan. Ik wacht liever iets langer."

Ook Alderweireld wordt dus gelinkt aan Liverpool. Mocht dat evenmin iets worden, dan blijft hij met alle plezier Ajacied. "Ik vind het niet erg om hier te blijven en voor de vierde landstitel op rij te strijden", gaat hij verder. Aangezien zijn contract komende zomer afloopt, zal de international wel moeten verlengen. Anders dreigt een plaats op de bank. "Dat weet ik, maar dat zien we wel op 2 september. Als ik dan nog hier ben, dan gaan we rond de tafel om te kijken of we de verbintenis kunnen verlengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen