"Gevoel dat we meer weerstand kunnen bieden"

18 juli 2013, 17:30

Frank de Boer heeft vertrouwen in komend seizoen. Belangrijk daarvoor is wel dat begeerde spelers als Toby Alderweireld, Christian Eriksen en Siem de Jong dan bij de landskampioen blijven.

"We blijven tot 2 september in spanning zitten. Dat is niet leuk. We moeten blijven focussen en dan waar nodig anticiperen als iemand wordt getransfereerd", zegt De Boer op Ajax.nl. "We willen kampioen worden en overwinteren in de Champions League. Dat kan ook. Ik heb het gevoel dat we dit jaar veel meer weerstand kunnen bieden dan vorig seizoen. Als er jongens vertrekken dan blijft de doelstelling van het kampioenschap overeind, maar moet je die wat betreft de Champions League misschien wat bijstellen. Als ze wel vertrekken, maak ik me niet druk. Dan krijgen ze een dikke handdruk en wensen we ze succes."

De Boer hoeft sowieso niet te vrezen dat Kenneth Vermeer vertrekt. De doelman heeft dezelfde ambities als zijn trainer. "Als Ajax moet je altijd voor de titel gaan. Als team moet je elke prijs willen winnen die je kan winnen. Daarnaast willen we overwinteren in de Champions League. Dat lukte de afgelopen jaren steeds nét niet", reageert Vermeer op de officiële website van Ajax. "Als deze selectie bijeen blijft, moet overwinteren reëel zijn. Al is dat ook afhankelijk van loting. En als er spelers weg gaan dan zal de club daar goed op anticiperen. Ik hoef in elk geval niet weg. Ik heb bij Ajax, zeker sportief, alles wat ik wil hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen