Tottenham heeft 17 miljoen over voor Ajax-duo

11 augustus 2013, 10:16   Bijgewerkt: 11 augustus 2013, 11:54

Tottenham Hotspur maakt serieus werk van de komst van Christian Eriksen en Toby Alderweireld. De ploeg uit Londen zou een bod hebben uitgebracht van 15 miljoen pond (zo'n 17,5 miljoen euro) op het Ajax-duo. Dat schrijft de Britse krant The Mirror zondag.

Volgens de krant zou de pas 21-jarige Eriksen al aanbiedingen hebben afgeslagen uit Rusland, Duitsland, Italië en Frankrijk omdat hij wil wachten op de juiste club. Liverpool leek een belangrijke gegadigde om de Deense middenvelder over te nemen, maar inmiddels zouden de Spurs de beste papieren hebben. Ajax vraagt voor Eriksen zo'n 9 miljoen euro.

Voor Alderweireld hoeven geïnteresseerde clubs iets minder diep in de buidel te tasten. De vraagprijs van Ajax voor de Belgische verdediger zou 8 miljoen euro zijn. Spartak Moskou en Norwich City waren al bereid dat bedrag neer te tellen, maar Alderweireld bedankte. Tottenham, dat afgelopen weekend naar Amsterdam afreisde en Alderweireld zag worden uitgeroepen tot Man of the Match in de competitiewedstrijd tegen Roda JC (3-0 winst), zou wél een stap omhoog zijn in de ogen van de 24-jarige mandekker.

De zaakwaarnemer van Eriksen, de Deen Soren Lerby, is in elk geval positief over een overstap van zijn pupil. "Christian is een van de beste middenvelders en een van de grootste talenten van Europa. Ik denk dat - voordat de transfermarkt sluit - we nog een aantal grote transfers gaan zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen