Nederland moet dertig landen voorrang verlenen

Ger
20 september 2013, 12:34   Bijgewerkt: 20 september 2013, 12:40

Nederland slaat door de slechte prestaties van de eredivisieclubs in Europa momenteel een modderfiguur op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Liefst dertig landen verzamelden de afgelopen weken meer punten. Door de vele nederlagen dreigt Nederland zelfs te zakken op de ranking, wat weer van invloed is op het aantal Europese startbewijzen.

Nederland bezet momenteel de achtste plaats op de coëfficiëntenlijst, maar door de vroegtijdige uitschakeling van Feyenoord, FC Utrecht en Vitesse is het seizoen in mineur begonnen. Bovendien verloren Ajax en PSV hun eerste wedstrijd in respectievelijk het hoofdtoernooi van de Champions League en Europa League. Slechts AZ zorgde voor een lichtpuntje door drie punten te pakken bij Maccabi Haifa.

De Nederlandse clubs zullen de komende maanden stevig aan de bak moeten om het puntentotaal van dit seizoen op te vijzelen. Nadeel is dat de punten van Ajax, PSV en AZ door zes worden gedeeld, terwijl andere landen hun totaal behaalde punten slechts door vier of vijf hoeven te delen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen