De Boer: "Vermeer kan zich weer terugknokken"

Ger
27 september 2013, 13:39   Bijgewerkt: 27 september 2013, 21:42

Trainer Frank de Boer van Ajax heeft vrijdag een nadere toelichting gegeven op zijn veelbesproken keeperswissel. Tegen Go Ahead Eagles is Kenneth Vermeer niet langer de eerste keus onder de Amsterdamse lat. Jasper Cillessen, die woensdag in de beker tegen FC Volendam ook al speelde, krijgt de voorkeur.

"Kenneth start tegen Go Ahead op de bank omdat ik niet tevreden ben over zijn prestaties", aldus De Boer op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel. Vermeer was dit seizoen verantwoordelijk voor meerdere blunders. Zijn fout in de verloren topper tegen PSV (4-0) bleek voor De Boer de welbekende druppel. "Met Jasper hebben we bovendien een heel goede keeper achter de hand. Dat speelt ook mee in mijn besluit", zegt de coach. "Maar zoals iedereen kan Kenneth zich ook weer terugknokken in de basis."

De perikelen bij Ajax hebben ook gevolgen voor de positie van Vermeer bij Oranje. Bondscoach Louis van Gaal liet woensdag weten dat hij de sluitpost niet heeft opgenomen in zijn voorselectie voor de komende interlands in de WK-kwalificatie tegen Hongarije en Turkije.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen