Siem de Jong: "Anderen op goede plaats zetten"

Ger
6 november 2013, 15:01

Siem de Jong aast met Ajax op revanche tegen Celtic. De Amsterdammers verloren twee weken geleden in Schotland met 2-1. De ambiance op Celtic Park maakte grote indruk op de aanvoerder van Ajax. 

"Ik had nog nooit in Schotland gespeeld. Je hoort er weleens verhalen over, dat het een bijzondere ambiance is, met veel strijd en emotie. Maar vaak haal je daar toch een beetje je schouders bij op en denk je: het zal wel. Pas als je er zelf middenin staat, besef je hoe extreem het is", zegt De jong op de officiële website van Ajax. "Voor de meeste clubs is het een voordeel om thuis te spelen, voor Ajax idem dito, maar voor Celtic misschien nog wel iets meer. Allicht dat ze hier in Amsterdam iets meer zullen inzakken en iets meer zullen afwachten."

Voor De Jong is de Champions League nog altijd een uitstekende leerschool. "Ik heb met de jaren natuurlijk een andere rol in het team gekregen en ben opgeschoven in de hiërarchie. Van iemand die vooral gestuurd werd, ben ik nu een speler geworden die moet helpen anderen op de goede plaats te zetten. Daarbij leer je altijd van wedstrijden die een hoger niveau hebben dan in de eigen competitie. Alleen al de handelingssnelheid die in de Champions League gevraagd wordt, daar word je elke keer weer beter van."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen