Klaassen: "Wil naar niveau van Eriksen toe"

2 december 2013, 08:12   Bijgewerkt: 2 december 2013, 08:19

Davy Klaassen was deze week misschien wel de meest opvallende Ajacied. De 20-jarige middenvelder speelde sterk en volwassen tegen FC Barcelona en gaf die prestatie een vervolg in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. De aanvallende middenvelder zette zijn ploeg met een slimme kopbal op het goede spoor.

Klaassen zorgde met zijn kopbal voor de 0-1 tegen ADO. De wedstrijd eindigde daarna in 0-4. "Dat we Barcelona wegspeelden, was heerlijk. Maar het was aan ons om te laten zien dat we dit soort wedstrijden ook kunnen winnen", zegt hij in het AD. Voor Klaassen zelf vormden beide duels de bevestiging dat hij op de goede weg is. Hij hoopt op termijn de rol van Christian Eriksen, die eind augustus naar Tottenham Hotspur ging, over te kunnen nemen. "Het is moeilijk te vergelijken. Het niveau-Eriksen heb ik uiteraard nog niet, maar ik wil ik er wel naar toe."

Toen Eriksen vertrok, zei De Boer al dat hij met Klaassen een alternatief achter de hand had. Mede om die reden besloten de Amsterdammers af te zien van de komst van Adam Maher. Klaassen: "Ik was zo druk met mezelf. Ik had veel meer aan mijn hoofd dan de komst van Maher. Maar natuurlijk had ik iets van: ik ben er ook nog."

Klaassen kwam in 2004 in de jeugd van Ajax terecht. Daarvoor speelde hij jaren voor HVV de Zebra's.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen