Interim-coach Plum: "Vol de strijd aangaan met Ajax"

21 december 2013, 07:00   Bijgewerkt: 20 december 2013, 23:53

Roda JC Kerkrade reageerde midweeks zeer goed op het ontslag van coach Ruud Brood, door Vitesse, de koploper van de Eredivisie, met een 3-1 overwinning uit de KNVB Beker te knikkeren. Interim-trainer Rick Plum was uiterst trots op zijn ploeg en wil aanstaande zondag (12.30 uur), in de thuiswedstrijd tegen Ajax, weer ‘inzet, arbeid en werklust’ zien.

De bekerzege op Vitesse smaakte zeer goed in Kerkrade, geeft Plum aan: “Ik was afgelopen woensdag na de 3-1 overwinning op Vitesse zo trots op de ploeg. We hebben als team gevochten en fouten van elkaar hersteld. Dát gaf de doorslag voor de verdiende zege. Als de instelling goed is, zie je ook dat wij veel voetballende kwaliteiten bezitten”, zo stelt Plum op het digitale thuis van de club uit Kerkrade.

Plum beseft dat Roda JC de underdog is tegen Ajax: “Hoewel Ajax een team in ontwikkeling is, draaien ze de laatste weken uitstekend. Natuurlijk heeft de overwinning op FC Barcelona de ploeg veel vertrouwen gegeven. De laatste weken is het veldspel uitstekend. Recent speelden ze ADO Den Haag in eigen huis zoek en hadden ze van NAC Breda met dubbele cijfers kunnen winnen.”

Desalniettemin hoopt de interim-coach dat zijn manschappen het kwaliteitsverschil met andere middelen kunnen compenseren: “Aangezien wij kwalitatief minder zijn dan Ajax zullen wij net als afgelopen woensdag keihard moeten knokken voor een goed resultaat. We moeten de strijd met Ajax vol aangaan door inzet, arbeid en werklust te tonen. De wedstrijd tegen Vitesse heeft aangetoond dat onze voetballende kwaliteiten pas naar boven komen als we de duels winnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen