Boilesen: "Aan de bal is Ruiz lastig te bespelen"

19 januari 2014, 20:14

Nicolai Boilesen had zondag de zware taak om Bryan Ruiz, door PSV voor een half jaar gehuurd van Fulham, onschadelijk te maken. De Deense linksback van Ajax slaagde daar zonder al te veel problemen in. Hoewel Ajax moeizaam aan het duel begon, won Boilesen de meeste duels van Ruiz en pakte zijn ploeg de drie punten.

Met name die drie punten zijn belangrijk, benadrukt Boilesen in gesprek met FCUpdate.nl. "We mochten blij zijn dat het halverwege 0-0 stond", blikt hij terug op de moeizame eerste helft van zijn ploeg. "We slaagden er niet in om goed druk te zetten en kwamen overal een stap te laat. PSV maakte daar goed gebruik van. Na rust deden we het beter en hebben we prima gespeeld. Of onze overwinning terecht was? Ach. Een gelijkspel had ook gekund", lacht hij. "Maar we hebben gewonnen, dat telt. Natuurlijk willen we het liefst winnen met mooi voetbal, maar dat lukte dit keer even niet."

"Nu hoorde ik een uurtje voor de wedstrijd dat ik tegenover hem zou staan. Natuurlijk wisten we wel dat hij mee zou doen, maar dat hij op rechts stond werd pas vlak voor de aftrap duidelijk. Wat ik dacht toen ik hoorde dat hij mijn tegenstander zou zijn? Ach, ik weet dat het een lastige speler is. Zeker als hij aan de bal is. Hij komt heel veel naar binnen, waardoor je als verdedigers goed met elkaar moet communiceren. Maar ik wist ook dat Ruiz me ook een aantal keer zou laten lopen, als ik mee naar voren ging. Zeker na rust, toen ons positiespel goed was, gebeurde dat een aantal keer", zegt hij.

Omdat Boilesen de zwakke plek van Ruiz, het meeverdedigen, zo veel mogelijk wilde benutten, ging hij met name na rust regelmatig mee naar voren. "Dat voelde ik uiteindelijk wel in mijn benen", lacht hij. "Het was ook een tijdje geleden dat ik een hele wedstrijd gespeeld had. Helemaal honderd procent ben ik nog niet, ik zit er tegenaan. In het laatste kwartier was ik wat vermoeid, maar het is lekker om weer eens negentig minuten in de benen te hebben. Nu wil ik vooral fit blijven. Voor de winterstop heb ik al twintig wedstrijden gespeeld, dat was na mijn blessureleed van de afgelopen jaren al meer dan we eigenlijk voor dit hele seizoen voor ogen hadden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen