Ajax verwacht lastig duel: "AZ een goede tegenstander"

26 maart 2014, 14:08

Donderdag staat de vierde Noord-Hollandse derby tussen AZ en Ajax van het seizoen op het menu. Zonder twijfel de belangrijkste editie, aangezien de eindstrijd van de KNVB Beker op het spel staat in Alkmaar. AZ wist de Amsterdammers de afgelopen twee seizoenen uit de beker te knikkeren en Ajax-coach Frank de Boer is dan ook op zijn hoede voor de ploeg van Dick Advocaat.

"AZ is een goede tegenstander", zegt De Boer op de officiële website van Ajax. "Als we donderdag zelf niet goed zijn, kunnen we het lastig krijgen. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (2-3 voor Ajax, red.) hadden we het al heel lastig, maar wonnen we wel. Ons thuisduel in de competitie hebben we makkelijk gewonnen. AZ kan voor elk team een lastige tegenstander zijn. Maar als wij ons eigen spel spelen, hebben we zeker een kans om te winnen", weet De Boer.

De Boer, die tegen AZ weer kan beschikken over Kenneth Vermeer en Nicolai Boilesen, wil een herhaling van het scenario van de vorige twee seizoenen absoluut voorkomen. "Toen zaten enkele spelers in het rood. We moeten het nu laten zien, randzaken wegstoppen en alles richten op de komende wedstrijd. We nemen het bekerduel heel serieus en gaan geen mensen sparen", zegt de keuzeheer van de Ajacieden. "Na twee matige partijen, weten we dat het beter moet. Het gevoel is goed na enkele dagen rust. De focus ligt nu op AZ en FC Twente", benadrukt De Boer, die het zondag, drie dagen na de halve finale van de beker, met zijn elftal opneemt tegen Twente.

Middenvelder Davy Klaassen kon zich wel in de woorden van zijn trainer vinden. "AZ heeft een lastig en goed voetballend team. Het is ook een ploeg die veel arbeid levert. Het is altijd leuk om tegen ze te spelen, vooral omdat AZ altijd wil voetballen. Ze graven zich nooit in. Het zijn meestal aantrekkelijke wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen