De Boer verwacht gretig Vitesse, Moisander 'fifty-fifty'

3 april 2014, 13:19

Na afloop van de comfortabele overwinning op RKC Waalwijk (0-2) stelde Ajax-coach Frank de Boer dat de druk op de uitwedstrijd tegen Vitesse enigszins was afgenomen. Komende zondag kunnen de Ajacieden in Arnhem hun vierde landstitel op rij in de wacht slepen, ware het niet dat Feyenoord dan ook averij moet oplopen, in de thuiswedstrijd tegen RKC.

"Ik wil zo snel mogelijk kampioen worden", zegt De Boer in aanloop naar Vitesse-uit op Ajax.nl. De Amsterdammers moeten volgens de coach louter met hun eigen duel bezig zijn: "We moeten zorgen dat we drie punten halen in Arnhem; wat de rest doet is bijzaak. Zelf winnen is al lastig zat tegen Vitesse, dat hebben we de laatste jaren wel gezien", aldus de keuzeheer van Ajax, die eerder dit seizoen in de eigen Amsterdam ArenA met 0-1 onderuit ging tegen de Arnhemmers.

"Ik denk dat ze het signaal willen afgeven dat ze een goed voetballende ploeg zijn", vervolgt De Boer. "Want dat zijn ze en in zo'n wedstrijd als tegen Ajax kunnen ze altijd dat beetje extra geven. Ik verwacht dan ook een gretig Vitesse. Zij hebben bovendien dit seizoen heel veel spelers die individueel een wedstrijd kunnen beslissen."

Of de oefenmeester van Ajax in Arnhem kan beschikken over Niklas Moisander, is nog niet duidelijk. "Ik schat de kans op fifty-fifty, misschien iets meer. Zelf heeft Niklas er een goed gevoel over, maar hij is nog niet echt getest. Vrijdag zal hij met Jong Ajax meetrainen en dan kunnen we kijken of hij er doorheen is", zegt De Boer, die nog niet weet of de Finse verdediger na het seizoen in Amsterdam zal blijven: "Niklas maakt een heel goed seizoen door en wij zijn blij met hem. Maar wij begrijpen ook dat als hij naar een andere club wil, deze zomer hét moment is. Aangezien zijn contract nog een jaar doorloopt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen