PEC Zwolle en Ajax houden kaarten voor bekerfinale over

15 april 2014, 09:12   Bijgewerkt: 15 april 2014, 15:04

PEC Zwolle en Ajax slagen er allebei niet in om alle beschikbare kaarten voor de bekerfinale kwijt te raken aan de eigen aanhang. De ploeg uit Zwolle neemt vermoedelijk zo'n 15.000 fans mee, bij Ajax blijft de teller vooralsnog steken rond de 8.000. En dat terwijl men in het IJsseldelta aanvankelijk uitging van 17.500 belangstellenden en er 11.000 tickets beschikbaar zijn voor supporters van de club uit de hoofdstad.

Met name de belangstelling van Ajax-supporters valt dus tegen. Miel Brinkhuis, woordvoerder van de club, heeft wel een idee hoe dat komt. "De verplichte bus- en treincombi ontmoedigt supporters om de bekerfinale bij te wonen. Door die combi moeten fans eerst naar Amsterdam komen en dan met de bus of trein naar Rotterdam reizen. Dat is voor Ajax-fans uit bijvoorbeeld Noord-Brabant een behoorlijke klus", zegt hij in Sp!ts.

Overigens heeft de KNVB nog altijd goede hoop dat de Kuip vol zal zitten voor de bekerfinale. "Als er kaarten overblijven, bieden we die tegen een lager tarief aan bij KNVB-scheidsrechters", zegt woordvoerder Hans van Gastel. "Diezelfde actie hebben we voor vrijwilligers die zich namens De Zonnebloem inzetten voor mensen met lichamelijke beperkingen. Het doel is om de Kuip zo vol mogelijk te krijgen. Daar gaan we voor."

De bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax begint komende zondag, 20 april, om 18.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen