Bekerfinale onderbroken wegens vuurwerk

Ger
20 april 2014, 18:25

De bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax is al in de derde minuut stilgelegd. Vanuit het vak met supporters van de Amsterdamse club werd vuurwerk op het veld geworpen. Scheidsrechter Bas Nijhuis besloot de wedstrijd tijdelijk te onderbreken. Spelers en trainers zochten vervolgens de catacomben van de Rotterdamse Kuip op. Na een afkoelingsperiode van een minuut of 25 kon de wedstrijd worden hervat.

Op het moment waarop Nijhuis besloot het duel stil te leggen, ging Ajax aan de leiding. Verdediger Ricardo van Rhijn tekende met een schot van afstand voor het enige doelpunt. Na dit doelpunt gooiden Ajax-fans massaal brandend vuurwerk op het veld, iets dat enkele minuten daarvoor ook al gebeurd was. Toen, vlak na het eerste fluitsignaal, werd de wedstrijd kort onderbroken en bleven de spelers op het veld staan. Na het tweede incident dirigeerde arbiter Bas Nijhuis de spelers en zijn assistenten naar binnen. Het vuurwerk sloeg gaten in het veld.

Ajax-directeur Edwin van der Sar sprak, toen het duel stil lag, supporters van de Amsterdamse club aan op hun gedrag. "Kappen met deze shit", sprak de oud-doelman emotioneel. "Anders gaan we naar de kloten, als club. En als dit nog een keur gebeurt, wordt de wedstrijd gestaakt en gaat deze prijs aan onze neus voorbij."

Rond 18.30 uur, een minuut of 25 nadat de spelers het veld verlaten hadden, werd het duel hervat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen