Blog vanuit Brazilië: met militaire precisie richting kraker

11 juni 2014, 22:01

Het is waarschijnlijk een hele klus geweest voor alle deelnemende landen aan dit WK: de zoektocht naar een goed 'basiskamp'. Ieder land heeft, naast een hotel, in Brazilië een complex nodig waar het goed en rustig kan trainen en de media kan ontvangen. Nederland koos hiervoor het trainingsveld van Flamengo, dat middenin de levendige wijk Gávea van Rio de Janeiro ligt. Engeland heeft het iets anders gedaan.

Wie in Rio is en op bezoek wil bij de Engelsen, moet afreizen naar het eind van de samenleving. De selectie is te gast op de militaire basis van Urca, in het puntje van de stad aan de voet van de imposante Suikerbroodberg. En aangezien Oranje woensdag al rond het middaguur naar speelstad Salvador vloog en mijn vlucht pas later gaat, had ik tijd om even te gluren bij de buren. Op naar Urca, dus. Uitstappen bij het eindstation van de bus.

Urca ligt aan de kopse kant van de Copacabana, tegen Botafogo aan, en vormt een soort uitsteeksel in het land. Het ligt prachtig aan het water, maar erg gezellig oogt het complex van de Engelse ploeg niet. Bij de ingang staan gewapende militairen. Alleen met het juiste pasje kom je erin, anders moet je heel snel ophoepelen.

fotografen

fotografen

Na de training waren drie spelers beschikbaar voor de media: Wayne Rooney, Joe Hart en Gary Cahill. Maar ook hier waren er strenge restricties. Wie aanschoof bij Hart en Cahill, mocht deze quotes niet vóór donderdag 13.00 uur lokale tijd, dus ongeveer 24 uur later, publiceren. Wie dat wel deed, zo werd stevig benadrukt door de Engelse mediachef, kwam er niet meer in. Of dat voor mij heel erg zou zijn weet ik niet, zo vaak zou ik de Engelse ploeg waarschijnlijk toch niet meer bezoeken dit WK, maar goed. Toch maar naar Rooney dus, dan kon ik in ieder geval niets verkeerd doen. Op een militaire basis kan je maar beter geen vijanden maken, leek me.

Rooney maakte er een leuk gesprek van en had goed nieuws over de geblesseerde Danny Welbeck, die de training liet schieten. De aanvaller hervat de komende dagen de training en kan zaterdag spelen tegen Italië, zo meldde de vedette van de selectie. Engeland is, zo wees een dagje Urca uit, op volle oorlogssterkte.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen