"Heel raar dat deze wedstrijd om 13.00 uur was"

29 juni 2014, 22:47

Het was zondag zo warm in Fortaleza, dat supporters op de tribune schuilden voor de zon. Fans zochten massaal de schaduw op, maar op het veld was dat amper mogelijk. Nederland en Mexico moesten alles geven in de enorme hitte, tot en met de blessuretijd.

Het was loodzwaar, zegt Robin van Persie. "Dit was één van de zwaarste wedstrijden uit mijn carrière. Het is zo warm, dat je bijna niet over je vermoeidheid heen komt. Soms gaat het weer even, maar je loopt telkens tegen die hitte op." In Fortaleza was het, tijdens de wedstrijd, wel 39 graden Celcius. De wedstrijd begon om 13.00 uur lokale tijd, uitgerekend op het warmste moment van de dag. "Ik vind het heel raar dat we hier om 13.00 uur spelen", stelt Van Persie. "In deze stad zou je eigenlijk standaard pas later op de dag of in de avond moeten spelen. Je had de wedstrijden van vandaag toch om kunnen draaien, dat wij om 17.00 uur speelden en Griekenland en Costa Rica om 13.00 uur?"

"Het was overleven", vervolgt hij. "Maar dat wisten we. Deze wedstrijd moesten we door zien te komen."

Dirk Kuyt gaf aan dat hij voor en tijdens de wedstrijd wel vier liter vocht gedronken heeft. "Tegen deze hitte valt bijna niet op te drinken. We waren al drie dagen bezig om veel te drinken en vocht op te nemen."

Dat deed ook Klaas-Jan Huntelaar toen hij op de bank zat. Hij dronk zo veel, dat hij moest plassen op het moment dat hij bijna mocht invallen. "Dus ging ik even snel naar binnen. De druk moest er even af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen