Van Gaal over De Jong: "Geest sterker dan lichaam"

Ger
9 juli 2014, 21:23

In de basisopstelling van Oranje tegen Argentinië springt vooral de naam van Nigel de Jong in het oog. De middenvelder liep anderhalve week geleden een scheurtje in zijn rechterlies op, maar hij kan toch aan de halve finale van het WK beginnen.

"Het wonder heeft zich voltrokken. De geest is sterker dan het lichaam", aldus bondscoach Louis van Gaal tegenover de camera van de NOS over het verrassend snelle herstel van De Jong. De verwachting was dat de oud-Ajacied minimaal tot na het WK aan de kant zou staan. Enkele dagen terug begon De Jong echter weer voorzichtig aan de training en kan hij tegen Argentinië dus vanaf het eerste fluitsignaal spelen. "Ik denk niet echt dat het een risico is", zegt Van Gaal. "En als het 'lijntje' toch breekt, hebben we vervangers. Van de 23 spelers zijn er 22 fit, alleen Leroy Fer niet."

In de aanloop naar de halve finale kampte Ron Vlaar met knieklachten. Van Gaal verklapte dat de fysieke problemen niet nieuw waren voor de verdediger. "Hij speelt er zelfs al een paar jaar mee en weet dus dat hij hiermee te maken heeft. Hij kan vanavond spelen, want hij deed dat al vaker in deze omstandigheden." Ook aanvoerder Robin van Persie staat in de basis. De spits kampte deze week nog met maag- en darmklachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen