Van Gaal en Kuyt breken lans voor 'fantastische' Van Persie

11 juli 2014, 18:01

Robin van Persie beleefde een droomstart op het WK in Brazilië, maar kon deze lijn niet echt doortrekken in de rest van het toernooi. De meeste ogen waren gericht op Arjen Robben. De buitenwacht had het gevoel dat Van Persie zich buiten de groep plaatste vanwege de heldenrol van Robben, maar dit is volgens bondscoach Louis van Gaal en Dirk Kuyt onzin.

Met twee doelpunten in de show tegen Spanje (5-1 winst) begon Van Persie uitstekend in Brazilië. Zijn fabuleuze kopbal zal over tientallen jaren nog vers op het netvies staan bij voetbalminnend Nederland. Desalniettemin kreeg de captain van Oranje tijdens het restant van het toernooi de nodige kritiek te verwerken.

De bij de persconferentie aanwezige pers vroeg zich af over de aanvoerder last had van zijn rol in de schaduw van Robben, maar Van Gaal was niet gediend van deze vraag. "Dat kunnen jullie niet beoordelen. Dat zijn suggestieve vragen. Van Persie raakte kort voor het WK geblesseerd. We moesten hem vervolgens opbouwen. Hij heeft keihard gewerkt. Nu is hij net als alle andere spelers teleurgesteld omdat we geen wereldkampioen zijn geworden", reageerde de bondscoach volgens De Telegraaf.

Dirk Kuyt nam het vervolgens op voor Van Persie: "Als ik iets over Robin mag zeggen, dan heeft hij het fantastisch gedaan. Hij was twee maanden geleden nog geblesseerd. De manier waarop hij is teruggekeerd, is fantastisch", sprak Kuyt, die vond dat er absoluut sprake was van een teamgevoel en dat er niemand buiten de groep stond. "Zo heb ik dat niet ervaren. We waren een team. Ik heb vijf eindtoernooien meegemaakt en dit was het beste team waar ik in heb gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen