FIFA-'dream team': geen Oranje-spelers, vier Brazilianen

23 juli 2014, 13:42   Bijgewerkt: 23 juli 2014, 14:08

In de periode tussen 27 juni en 13 juli hadden leden van de website van de FIFA de mogelijkheid om hun 'dream team' van het afgelopen WK in Brazilië te samenstellen. Opmerkelijk genoeg werden er, ondanks de keurige bronzen medaille, geen Nederlanders geselecteerd voor het elftal. Er is zelfs geen plaats ingeruimd voor Arjen Robben, die volgens velen de beste speler van het mondiale toernooi was.

"Welke spelers u ook heeft uitgekozen, er waren geen verkeerde keuzes", stelt de FIFA bij de presentatie van het 'droomelftal'. In dit samengestelde team bevinden zich maar liefst vier Brazilianen, terwijl de WK-gastheer flink aan hun broek kreeg tegen Duitsland (1-7) en Oranje (0-3). David Luiz, Thiago Silva, Marcelo en Neymar werden opgenomen in het elftal.

Duitsland, de winnaar van het WK, is met vier spelers en de bondscoach (Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos, Thomas Müller en trainer Joachim Löw) hofleverancier. Gouden Bal-winnaar Lionel Messi, topscorer James Rodríguez en Angel di Maria completeren het dream team.

Het Dream Team, opgesteld door de leden van FIFA.com

Manuel Neuer (Duitsland); David Luiz (Brazilië), Mats Hummels (Duitsland), Marcelo (Brazilië), Thiago Silva (Brazilië); Angel di Maria (Argentinië), James Rodríguez (Colombia), Toni Kroos (Duitsland); Lionel Messi (Argentinië), Thomas Müller (Duitsland), Neymar (Brazilië).

Trainer: Joachim Löw (Duitsland).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen