Van der Hoorn is rustiger: "Ik trek het me minder aan"

5 augustus 2014, 11:10

Mike van der Hoorn hoopt zich dit seizoen te revancheren, na een teleurstellend debuutseizoen bij Ajax. De centrale verdediger wil zijn kans grijpen in Amsterdam, waar hij in de beginfase van de nieuwe voetbaljaargang profiteert van de aanwezigheid van WK-ganger Joël Veltman, die hij normaliter voor zich moet dulden in de hiërarchie.

Van der Hoorn zegt dat hij een ander gevoel heeft dan vorig jaar. Hij voelt zich mentaal sterker en vindt dat er sprake is van minder druk. "Het is allemaal veel vrijer in mijn hoofd, en ook rustiger. Dat komt doordat ik langer bij de club zit en me nu ook niet meer zozeer dé grote aankoop voel", sprak de van FC Utrecht-overgekomen verdediger tegen NU.nl. Van der Hoorn kon zijn prijskaartje van vier miljoen euro niet terugbetalen op het veld: "Natuurlijk vrat dat aan me. Ook als ik in de media las en hoorde dat ik het niet kon brengen dan was ik daar mee bezig. Dat is nu anders. Ik trek het me minder aan wat er gezegd wordt, laat iedereen en alles maar uitrazen. Ik heb er lak aan."

Op de vraag of hij wel eens spijt had van zijn transfer naar Ajax, reageerde Van der Hoorn als volgt: "Nee, dat niet. Die vraag is me vaak gesteld, maar ik heb altijd met de volle 100 procent achter mijn keuze gestaan. Ik speel bij de mooiste club van Nederland en heb een kampioenschap en een bekerfinale van dichtbij meegemaakt", zegt de verdediger, die nog altijd perspectief ziet in Amsterdam: "Ik merkte nu ook in de voorbereiding dat ik stappen heb gezet. Voetballend, fysiek… Ik ben echt gegroeid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen