Twente bevestigt: Promes-transfer in kannen en kruiken

8 augustus 2014, 00:26

Wat al een aantal dagen zwaar in de lucht hing, is nu definitief: Quincy Promes vervolgt zijn loopbaan in Rusland, bij Spartak Moskou. De 22-jarige aanvaller heeft een contract voor vier seizoenen ondertekend bij de club uit de Russische hoofdstad. Dat heeft FC Twente via haar officiële website bevestigd.

Promes kwam de voetbalacademie van Twente in 2009 versterken. In april 2012 debuteerde hij in het betaalde voetbal, in de uitwedstrijd tegen AZ. De aanvaller werd voor één seizoen gestald bij Go Ahead Eagles, waarmee hij promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. Afgelopen seizoen speelde Promes weer in het shirt van Twente, waar hij veel indruk wist te maken. Hij maakte elf doelpunten in 32 optredens.

De aanvaller, die in maart tegen Frankrijk zijn debuut maakte in het Nederlands elftal, is de tweede belangrijke speler die Enschede deze zomer verlaat. In een eerder stadium verkaste Dusan Tadic al naar Southampton. Promes werd als de nieuwe nummer tien van Twente beschouwd, maar deze vlieger gaat dus niet op voor de Tukkers.

Twente hoort de kassa flink rinkelen dankzij de transfer van Promes. Naar verluidt ontvangt de club uit Enschede een slordige 16 miljoen euro voor de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen