Van Basten ziet kansen tegen oud-werkgever Ajax

Ger
15 augustus 2014, 15:31

Marco van Basten beleefde vorige week een uitstekend competitiedebuut als trainer van AZ. Op het veld van Heracles Almelo werd een ruime overwinning geboekt (0-3). Zondag staat Van Basten voor de eerste keer met de Alkmaarders tegenover zijn oud-werkgever Ajax. De 49-jarige oefenmeester ziet kansen tegen de titelhouder uit Amsterdam.

"Tegen topclubs wil je altijd presteren. Die wil om zondag ook iets moois neer te zetten, proef ik zeker binnen onze groep. Ik vond Ajax tegen Vitesse kwetsbaar. Ze waren niet ongelukkig met de 4-1 zege", zegt Van Basten op de website van AZ. "Het zit goed in onze groep. De teamspirit is prima. Dat we het eerste duel hebben gewonnen is daar een mooi voorbeeld van. We moeten alleen waken voor teveel optimisme."

"Tegen Heracles bewaarden we ons geduld. Dat is nodig in het hedendaagse voetbal. Zelfs Bayern München en Barcelona hebben soms moeite om met geraffineerd positiespel de tegenstander uiteen te spelen", doceert Van Basten. "Met geduld leer je de momenten herkennen om toe te slaan. Rust bewaren en de wedstrijd beslissen. Een snelle omschakeling levert vaak meer op dan continu balbezit."

AZ mist zondag in Alkmaar nog altijd de van een enkeloperatie herstellende spits Aron Jóhannsson. Het is nog onduidelijk of Viktor Elm, die vorige week in Almelo het hele duel op de bank zat, fit is. De middenvelder liep deze week bij Jong AZ een achillespeesblessure op.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen