Ludogorets wint penalty's met veldspeler op doel

27 augustus 2014, 23:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met vijf kampioenschapen in de laatste vijf seizoenen, waarvan drie op het hoogste niveau, was Ludogorets in eigen land al enorm succesvol. Deze jaargang mag de Bulgaarse club zich ook met de Europese top meten. Ludogorets plaatste zich woensdag, voor het eerst in de historie, voor de groepsfase van de Champions League. Steaua Boekarest werd voor eigen publiek, in de return van de laatste voorronde van het miljoenenbal, na strafschoppen verslagen. Opmerkelijk genoeg ontpopte een veldspeler met een Roemeens paspoort zich tot held aan Bulgaarse zijde.

Omdat Ludogorets-keeper Vladislav Stoyanov in de voorlaatste minuut van de verlenging rood kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler en coach Georgi Dermendzhiev al drie keer had gewisseld, moest de Roemeense verdediger Cosmin Moti (foto) in de laatste minuten het doel verdedigen bij Ludogorets. De opdracht was een penaltyreeks uit het vuur slepen en dat lukte.

Strafschoppen waren nodig omdat de score over twee duels in balans was. Steaua Boekarest had vorige week in eigen huis met 1-0 gewonnen, Ludogorets maakte die schade in de return goed. Wel duurde het tot de negentigste minuut voordat Wanderson scoorde voor de Bulgaars kampioen en daarmee voor een verlenging zorgde. Daarin werd niet gescoord.

In de strafschoppenserie werd verdediger Moti de grote held van Ludogorets, door zelf te scoren én inzetten van Paul Parvulescu en Cornel Rapa te keren (6-5). Daarmee werd de eerste misser van de cyclus, op naam van doelpuntenmaker Wanderson, teniet gedaan en mag Ludogorets debuteren op het hoogste clubniveau van Europa. Dat gaat de ploeg doen met Virgil Misidjan, die een basisplaats had bij de Bulgaren. Bij Steaua stond er in de persoon van Nicandro Breeveld ook een Nederlander aan de aftrap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen