Groep met Bayern, Man City en Roma mogelijk voor Ajax

28 augustus 2014, 09:50

De laatste wedstrijden in de voorronde zitten erop, de 32 deelnemers aan de Champions League zijn bekend. Om 17.45 uur begint in Monaco de loting voor de groepsfase van het miljoenenbal, met Ajax als enige Nederlandse deelnemer. De Amsterdammers zitten bij de loting in de derde pot en zouden, als het tegenzit, weer in een loodzware groep terecht kunnen komen. Is het lot de ploeg van coach Frank de Boer gunstig gezind, dan kan ook een poule met Benfica, FC Basel en Malmö FF uit de koker rollen. Een overzicht.

Bij de loting zijn de deelnemende teams ingedeeld op basis van het UEFA-coëfficiënt. De op papier beste teams zitten in de eerste pot en zijn groepshoofd. Toch zitten er ook sterke teams in de lagere potten, waarvan AS Monaco het beste voorbeeld is. De miljoenenformatie zit in pot 4 omdat het de afgelopen jaren ontbrak in Europa. Ook AS Roma zit in de laagste pot, omdat het enkele magere seizoenen achter de rug heeft.

Ajax zit in pot 3 en voor de Amsterdammers kan het alle kanten op. De zwaarst mogelijke loting zou een groep met bijvoorbeeld Bayern, Manchester City en AS Roma of Monaco zijn, maar dus ook een relatief eenvoudige poule met Benfica, Basel en Malmö FF behoort tot de mogelijkheden. Bij de loting kunnen teams uit hetzelfde land niet bij elkaar in de groep komen. Tien van de 32 deelnemers aan de groepsfase van de CL, waaronder Ajax, hebben het toernooi al eens gewonnen. Ludogorets en Malmö FF zijn de enige debutanten.

Indeling potten voor Champions League-loting

Pot 1: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atlético Madrid, Arsenal, FC Porto

Pot 2: Schalke 04, Borussia Dortmund, Juventus, Paris Saint Germain, Shaktar Donetsk, FC Basel, FC Zenit, Manchester City

Pot 3: Bayer Leverkusen, Olympiakos Piraeus, CSKA Moskou, Ajax, Liverpool, Sporting, Galatasaray, Athletic de Bilbao

Pot 4: Anderlecht, AS Roma, APOEL Nicosia, BATE Borisov, Ludogorets, NK Maribor, AS Monaco, Malmö FF

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen