El Ghazi wil publiek vermaken: "Altijd wat laten zien"

13 september 2014, 11:31

Anwar El Ghazi timmert aan de weg bij Ajax. De aanvaller maakt dit seizoen indruk bij de landskampioen en heeft inmiddels zelfs een basisplaats veroverd. De negentienjarige vleugelspits doet zijn best om het team te helpen, maar zal altijd het frivole in zijn spel houden.

"Ik wil altijd wat laten zien", zegt hij op Ajax.nl. "Het klopt wat ze soms zeggen: je kunt een speler van de straat halen, maar je haalt de straat niet uit de speler. Ik poort liever nog iemand en geef daarna een mooie pass. Dat is mijn stijl. Na de wedstrijd tegen AZ ben ik toegesproken door de trainer, nadat ik rond de middenlijn mijn tegenstander had uitgedaagd. Hij zei dat ik alleen acties moet maken als ze functioneel zijn. Geen nutteloze trucs of acties om een verdediger te sarren. Als je het doet zonder nut, is het terecht dat je op je donder krijgt.'"

De jonge aanvaller vindt het belangrijk om de fans te laten genieten. "Iets in mij zegt: verwen het publiek. Je kunt niet altijd mooi spel laten zien, maar de 50.000 mensen komen niet alleen voor doelpunten en punten. Ze moeten ook genieten. Ricardo Kishna is ook zo'n speler die af en toe mooie dingen laat zien. Davy Klaassen is weer iemand die bijna altijd functioneel speelt. Hij heeft een perfecte balbehandeling en doet zelden wat geks. Ik heb dat nog niet. Daar werk ik aan.'"

El Ghazi kwam tot nu toe in alle vier competitieduels in actie namens de Amsterdammers en scoorde daarin twee keer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen