'Ervaren' Veltman is klaar voor treffen met Ibrahimovic

15 september 2014, 23:29

Ajacied Joël Veltman kijkt uit naar het treffen met Zlatan Ibrahimovic. De 22-jarige verdediger is woensdag waarschijnlijk de directe tegenstander van de spits van Paris Saint Germain in het Champions League treffen.

Veltman debuteerde nog geen jaar geleden in de Champions League, maar sindsdien veranderde er een hoop voor de IJmuidenaar. "Ik hoef nu niet meer voorgesteld te worden. Het publiek weet wie ik ben. Als voetballer ben ik hetzelfde als een jaar geleden, ik heb alleen meer ervaring. Ik heb wat meer in mijn rugzak, om het zo maar te zeggen", aldus Veltman, die inmiddels drie keer uitkwam in de Champions League, zijn debuut maakte voor Oranje en meereisde naar het WK, tegenover de NOS.

De opgedane internationale ervaring kan Veltman woensdag tegen Ibrahimovic goed gebruiken. "Zlatan is een fenomeen. Ik hoef de videoman niet te vragen om wat beelden in een bestandje te zetten. Ik heb al veel van hem gezien. Ik weet dat hij sterk is en een beetje op Graziano Pellè lijkt, maar dan een niveautje hoger. Zlatan is nog gevaarlijker in de zestien. Bij hem is een kans een goal."

Ondanks de mindere vorm van Ajax in de competitie, is Veltman optimistisch. "Ajax is minder vast dan vorig seizoen. Toen hadden we heel weinig tegengoals, nu liggen er toch al een paar in. Ik denk dat we als team minder goed staan. Dat was vorig jaar beter. Ik heb het volste vertrouwen in dit team, dat meen ik echt. Ook nadat Daley Blind vertrokken is. Nu zijn er andere jongens die aan de bak kunnen, zoals ik kon opstaan toen Toby Alderweireld een jaar geleden vertrok."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen