Resultaat in Klassieker allesbepalend voor Feyenoord

21 september 2014, 12:12

Het is weer zover: De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax staat vandaag weer op het menu. Er wordt al weken over het prachtige affiche gesproken. Het is altijd een beladen duel, maar dit keer zijn de belangen voor beide ploegen wel erg groot. Als Feyenoord niet wint zullen de rapen gaar zijn in Rotterdam-Zuid, terwijl Ajax bij een nederlaag uit de top vijf lijkt te vallen. We gaan er vanmiddag (14.30 uur) goed voor zitten.

Feyenoord heeft niets minder dan zege nodig

Er zijn de afgelopen tijd weinig vrolijke gezichten te bespeuren bij Feyenoord. Met vijf punten uit evenzoveel duels beleefden de Rotterdammers een dramatische seizoensstart. In de eigen Kuip konden trainer Fred Rutten en de zijnen niet winnen van sc Heerenveen (1-1), FC Utrecht (1-2) en Willem II (1-2). Wellicht kan Ajax, de tegenstander van vandaag, de Kuipbewoners tot het uiterste drijven. Winnen lijkt belangrijker dan ooit te zijn. Verliezen is geen optie. Gebeurt dit wel, dan zal de druk alleen maar toe blijven nemen.

"Als we tegen Ajax drie punten pakken, ziet de wereld er voor ons weer heel anders uit", sprak Rutten in aanloop naar het duel met de regerend kampioen. Het slechte gevoel van de mindere prestaties zal in De Klassieker geen rol spelen, denkt de Feyenoord-keuzeheer: "Dat zijn wedstrijden op zich. We moeten juist genieten van dit soort duels. Wij zijn Feyenoord en gaan zondag voor de drie punten."

Ajax wil met 'killersmentaliteit' tik uitdelen aan rivaal

De titelverdediger startte het seizoen prima, met een 4-1 overwinning op Vitesse en een 1-3 uitzege bij AZ. Vervolgens verloren de Ajacieden de eerste echte kraker van het seizoen met 1-3 van PSV. Tegen FC Groningen (2-0) kreeg de formatie van coach Frank de Boer ook het deksel op de neus. Met een thuiszege op Heracles Almelo (2-1) een keurige remise tegen Paris Saint Germain (1-1) in de Champions League werd het goede gevoel weer enigszins teruggevonden, maar het spel van de Amsterdammers is de laatste tijd buitengewoon slordig.

De Boer is zich er dan ook van bewust dat Ajax niet zomaar zal winnen in De Kuip. Een 'killersmentaliteit' is een vereiste, zei de keuzeheer van de kampioen. Hij vreest zelf niet voor de vijandige sfeer in Rotterdam-Zuid en wil dat zijn spelers er hetzelfde over denken. "Tegen mijn spelers zeg ik altijd dat ze van die sfeer moeten genieten. Van die opgestoken vingers en van alles dat je krijgt toegewenst. Ik genoot daarvan als speler. Voor mij was het een extra stimulans".

De confrontatie in De Kuip staat onder leiding van arbiter Kevin Blom. Feyenoord moet het zonder Lex Immers stellen, terwijl Lasse Schöne bij Ajax ontbreekt. Kenneth Vermeer maakte afgelopen zomer de veelbesproken overstap naar Feyenoord, waar hij vanmiddag onder de lat zal staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen