"Onderschatting is de grootste fout die Ajax kan maken"

30 september 2014, 08:27

Jordi Cruijff was tussen 2010 en 2012 als technisch directeur werkzaam bij APOEL Nicosia, vanavond de opponent van Ajax in de poulefase van de Champions League. Hij weet precies wat Ajax kan verwachten in de Cypriotische hoofdstad. "Je moet je niet laten provoceren"

"De spelers van APOEL Nicosia maken veel theater", laat Jordi Cruijff optekenen in De Telegraaf. "Ze gaan snel liggen en proberen tegenstanders kaarten aan te smeren. Daar moet je je als Ajax echt tegen wapenen. En voorkom corners en vrije trappen tegen", waarschuwt de zoon van de legendarische nummer 14. "APOEL is heel erg goed in standaardsituaties. Daarom proberen ze die voortdurend uit te lokken."

"Als Ajax er in slaagt het duel als een wedstrijd tegen Paris Saint Germain of FC Barcelona te benaderen, vroeg druk zet, een hoog baltempo hanteert, veel positiewisselingen doorvoert en snel scoort, kan het een stuk eenvoudiger worden", denkt Cruijff, die de eerste groepswedstrijd van APOEL bekeek. "Wat ik uit eigen ervaring weet en tijdens Barcelona - APOEL zag, was het een heel atletisch elftal met veel snelheid. Als je ze onderschat, kom je er meestal pas achter als je 1-0 achterstaat en zet je dat maar moeilijk recht. Dat is de grootst denkbare fout die Ajax kan maken. Dan gaan Frank de Boer en zijn spelers echt met een nederlaag terug naar Amsterdam."

Niet alleen op voetbalgebied is APOEL een pittige kluif, stelt Cruijff. "De hitte is een extra tegenstander. In de avonduren is het nog steeds 25 graden. Dat bemoeilijkt het ademen en zorgt voor veel vochtverlies. Na een uur spelen zijn West-Europese tegenstanders hier vaak compleet leeg en kunnen de APOEL-spelers nog een half uur voluit gaan. Dat is lastig", stelt de voormalig technisch directeur van de Cypriotische club, die Ajax toch wel als favoriet ziet. "Normaal gesproken zou je zeggen dat een Nederlandse topploeg een maatje te groot is voor een club van Cyprus en zeker met de status van Ajax moet er in Nicosia gewoon worden gewonnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen