Cillessen geen penaltykiller: "Denk dat hij het snel doorkrijgt"

1 oktober 2014, 08:49

Ajax kreeg dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen APOEL Nicosia een strafschop tegen. Doelman Jasper Cillessen, die allesbehalve bekend staat als een 'penaltykiller' had geen antwoord op de inzet van Gustavo Manduca. Trainer Frank de Boer hoopt en denkt dat de goalie zich gaat ontwikkelen in het keren van strafschoppen.

"Hij is niet echt een penaltykiller nee", zegt De Boer op Ajax.nl over zijn doelman. "Maar het moment dat hij er wel een stopt komt dichtbij. Van der Sar stopte ook nooit een strafschop én opeens was hij een penaltykiller. Ik denk dat Jasper het ook snel doorkrijgt", stelt een hoopvolle coach, die tevreden was over het spel van Ajax in Nicosia: "Als we zo blijven spelen, we iedereen een moeilijke avond kunnen bezorgen."

De Boer stak de loftrompet over Lucas Andersen, de maker van de 0-1. "Ik vond dat hij een vrij goede wedstrijd speelde. Je ziet dat hij levensgevaarlijk aan de bal kan zijn. Hij heeft veel souplesse en bewegingen op snelheid. Ik wil hem de tijd gunnen, maar we hebben ook Kishna en El Ghazi. Zij vielen goed in, waarbij Kishna twee panklare voorzetten gaf. Ik ben blij dat iedereen stapje in goede richting doet", aldus de Ajax-keuzeheer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen